Doel
Ons doel is: in heel Nederland gratis oefengroepjes Natuurlijk Verbindende Communicatie. Als we beter naar elkaars behoeften kijken en open blijven voor elkaar, hebben we daar allemaal baat bij. Laten we elkaar inspireren tot verbondenheid. Dat is toch waar we met zijn allen het meest behoefte aan hebben. We zijn sowieso in meerdere opzichten met elkaar verbonden. NVC is een tool om die verbondenheid bewust uit te nodigen of te maken.
Onze facebookgroep is voor iedereen die oefengroepjes NVC wil opzetten, of wil deelnemen aan een NVC oefengroepje. Dit is een IRL (in real life) actieve groep. Daarom vragen we bij aanmelding antwoord op 3 vragen (zie onder) zo kan de groep effectief draaien en kunnen overal in heel NL gratis oefengroepjes ontstaan, precies het doel van deze groep..
Deel de groep gerust op je eigen tijdlijn en in groepen waar het passend is. Oefening baart kunst, nietwaar? DANK en veel succes.
NVC = Natuurlijk Verbindende Communicatie naar Marshall Rosenberg. In het Engels: Natural Verbal Connection.
De bijeenkomsten zijn voor alle deelnemers natuurlijk gratis en kunnen overal plaatsvinden. Bijvoorbeeld per toerbeurt bij mensen thuis, in de bibliotheek, aan de koffietafel in de supermarkt of picknicktafel in het bos, noem maar op!
Als je lid wilt worden van NVC oefengroepjes. kun je dan doorgeven in een privé bericht aan www.facebook.com/marjadejong.zangeres
1. WAAR: een STAD bij jou in de buurt waar je wilt oefenen (in hoofdletters, valt dat goed op)
2. WAT: organiseren / deelnemen (wat wil jij? allebei kan ook)
3. FREQUENTIE: de door jou gewenste frequentie van oefenen (bijv. wekelijks, om de week, maandelijks, wat je maar wilt).
Veel mensen denken er namelijk niet aan dit in te vullen en dan kan de groep niet functioneren.
Alvast bedankt voor je antwoorden en veel oefenplezier.
NVC = Natuurlijk Verbindende Communicatie naar Marshall Rosenberg. In het Engels: Natural Verbal Connection.
De NVC WEG BEVORDEREN
1. Waarneming
Welk feit neem ik waar?
Wat je waarneemt neem je waar vanuit jezelf.
Bijvoorbeeld: ik zie ... / hoor ... / voel ... / ruik ... / proef ... / stoor me aan ... / etc.
2. Gevoel
Wat voel ik hierbij?
Wat je voelt gaat over jezelf.
Bijvoorbeeld: ik voel me onrustig, onveilig, ongemakkelijk, ongelukkig etc.
3. Behoefte
Welke behoefte zit achter dat gevoel?
Mijn behoeften gaan over wat ik nodig heb.
Bijvoorbeeld: ik heb behoefte aan rust, veiligheid, gemak, geluk etc.
4. Verzoek
Welk verzoek kan ik uiten?
Als ik een verzoek uit, zouden anderen aan mijn behoeften kunnen voldoen als ze daar ruimte voor kunnen vinden in zichzelf.
Bijvoorbeeld:
- Ik zou het fijn vinden als de muziek uit mag, dan kan ik mijn volle aandacht richten op wat je me zegt
- Zou je een stap terug willen doen, dan kan ik me beter voor je blijven open stellen
- Ik wil graag op je uitnodiging in gaan. Zou dat twee weken later kunnen? Dan heb ik meer aandacht voor je en dan voel ik me meer op mijn gemak.
- Dank voor je voorstel. Ik word hier niet blij van. Ik zie hoe je straalt en kom je graag tegemoet. Kunnen we overleggen hoe we er een draai aan kunnen geven en er allebei gelukkig van kunnen worden?
- etc.
NB: Als je merkt dat iemand waarmee je verbinden wilt, meer afstand neemt, kun je proberen uit te komen bij diens behoefte. Op het moment waarop iemand zich gezien voelt in zijn behoefte, kan ie weer verbinden. Kortom: als je hierin goed voor jezelf kunt zorgen, kun je ook beter voor anderen zorgen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb